''Yoga se shvata kao nauka i filozofija, ali oni koji je praktikuju znaju da je takođe i umetnost. Ozdravljenje je umetnost! Moramo se udubiti da bi osetili i razumeli promene prilagođavajući se svakom novom polozaju (asani), i u isto vreme proučavati korekcije koje oslobađaju od bolova i patnji uma." B.K.S. Iyengar

SVAKODNEVNI REDOVNI ČASOVI IYENGAR YOGE u Kolubarskoj 19.

Za detaljan raspored kliknite na link.

 
Zahvaljujući revolucionarnim detaljnim uputstvima B.K.S. Iyengara i njegovoj temeljnoj interpretaciji drevnih tekstova o Yogi rekviziti su pomogli milionima da shvate da je "Yoga za svakoga".
Pravilnim korišćenjem rekvizita, a rekviziti mogu biti mnogi predmeti koji su deo naše svakodnevnice, omogućeno je: izvođenje asana koje se teško izvode bez podrške, dostizanje i održavanje pravilnog skeletno-muskulatornog poravnanja tokom vežbanja, duže zadržavanje i opuštanje u zahtevnijim asanama i time izvlačenje maksimalne koristi iz njih, proučavanje  i istraživanje asana na dubljem nivou, nesmetano vežbanje i poboljšanje stanja uprkos starosnoj dobi, bolesti, povredi ili hroničnom stanju.
Rekviziti pomažu da se asana izvede sa lakoćom. Učeniku je omogućeno da razume i savlada asanu brže  jer sa rekvizitima mozak ostaje pasivan i tako učimo budnost tela i uma.