Markus Weniger

Rođen je u Drezdenu, Nemačka. Diplomirao je građevinarstvo, a potom doktorirao psihologiju i pedagogiju socijalnih nauka . Sa 24 godine postaje pasionirani planinar i tokom dve godine putuje oko sveta, osvajajući najviše vrhove Južne Amerike i Himalaja.  Napokon, otkriva nauku joge kao ispunjavajuću umetnost življenja. Deset godina proveo je u Indiji učeći i vežbajući Jogu sa Geetom i Prashantom Iyengar, kao i sa  Ušom Devi i Zubinom. Markus veći deo godine provodi u Indiji, a nekoliko meseci godišnje posvećuje putovanjima i prenošenju znanja o Jogi. Do sada je održao mnogobrojne intezivne kurseve u Australiji, Nemačkoj, Indiji, SAD, Kanadi, Srbiji i Crnoj Gori. Kao učitelja Joge, odlikuju ga nemačka usredsređenost i disciplinovanost, spojena sa indijskom fleksibilnošću. Sertifikovan od Geete Iyengar.

 

 

 

 

Marija Jakšić Weniger

Rođena Beograđanka sa Vračara. Diplomirala je glumu u klasi Radeta Markovića. Kao uporno i dosadno dete, preuranjeno postavlja roditeljima pitanja na koja nisu imali odgovore. U glumi, živoj umetnosti, nalazi mnoge zadovoljavajuće odgovore na suštinska životna pitanja. Kratka popularnost donela joj je i uvide o lažnosti i prolaznosti slave i bogatstva. Verujući da smo bogati onoliko koliko dajemo, Marija osniva milosrdnu organizaciju "Mairija" i posvećuje se podučavanju dece sa društvene margine, dece bez roditeljskog staranja, kao i posebno obdarene dece. Sa 27 godina prvi put je posetila Indiju i od tada živi u Indiji šest do osam meseci godišnje. Vežbala je Kalari payattu - najstariju borilačku veštinu, a četiri godine je studirala za ayurvedskog, "Vital point" terapeuta. Najsuštinskije odgovore traži i nalazi u jogi. Od 2009. godine definitivno se opredelljuje za Iyengar jogu. Uči od Uše Devi, Rudre Gaude, Chanchaniya, Geete Iyengar i Zubina. 2014.godine je upoznala i intervjuisala velikog B.K.S. Iyengara, i to samo 6 meseci pre njegove smrti. Otvorila je prvu i jedinu salu Iyengar Yoge u Srbiji. Sertifikovana od Geete Iyengar. Osnivač i predsednik Srpske Iyengar Joga Asocijacije.

 

Darija Nešić

 

 

Rodjena 1982. godine u Kragujevcu. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti i već jedanaest godina aktivno radi u pozorištu. Pored značajnog glumačkog iskustva, poseduje iskustvo i u pedagoškom radu. Na Akademiji lepih umetnosti pet godina je radila kao asistent, na predmetu dikcija. Svoje višegodišnje praktikovanje joge znalački je protkala glumom kao načinom da se zaviri duboko u sebe i iskustvima svog pedagoškog rada sa decom i studentima što daje specifičnu notu njenom načinu rada. Jogom se bavi od 2009. godine, a od 2012. opredeljuje se za Iyengar jogu i to nakon prvog intenzivnog kursa  Iyengar joge koji su vodili Marija Jakšić i Markus Weniger. Kao jedna od najposvećenijih Marijinih i Markusovih učenica, Darija odlazi dva puta u Indiju gde usavršava svoje znanje na kursevima joge kod  Uše Devi, a od 2013. godine vodi redovne časove Iyengar joge.

 

 

 

Maja Slijepčević

 

 

Rodjena 1974. godine u Beogradu. Pohadjala je arhitektonsku tehničku školu, a kasnije uči pozlatarstvo i restauraciju. Specifična vrsta znanja, kao i iskustvo koje je stekla u pozlatarskoj radionici pri Hramu Svetog Save omogućila joj je saradnju sa muzejima, crkvama, manastirima i poznatim ikonopiscima širom Srbije i Crne Gore. Jogom se aktivno bavi od 2006. godine, a od 2011. godine počinje i da podučava jogu. Do 2013. godine isprobala je gotovo sve postojeće stilove i vežbala sa gotovo svim najpoznatijim instruktorima u Beogradu. Nakon prvog kursa sa Marijom i Markusom definitivno se odlučila za Iyengar stil Aštanga joge. Od 2013. godine vodi redovne časove Iyengar joge u Beogradu.

 

 
Zahvaljujući revolucionarnim detaljnim uputstvima B.K.S. Iyengara i njegovoj temeljnoj interpretaciji drevnih tekstova o Yogi rekviziti su pomogli milionima da shvate da je "Yoga za svakoga".
Pravilnim korišćenjem rekvizita, a rekviziti mogu biti mnogi predmeti koji su deo naše svakodnevnice, omogućeno je: izvođenje asana koje se teško izvode bez podrške, dostizanje i održavanje pravilnog skeletno-muskulatornog poravnanja tokom vežbanja, duže zadržavanje i opuštanje u zahtevnijim asanama i time izvlačenje maksimalne koristi iz njih, proučavanje  i istraživanje asana na dubljem nivou, nesmetano vežbanje i poboljšanje stanja uprkos starosnoj dobi, bolesti, povredi ili hroničnom stanju.
Rekviziti pomažu da se asana izvede sa lakoćom. Učeniku je omogućeno da razume i savlada asanu brže  jer sa rekvizitima mozak ostaje pasivan i tako učimo budnost tela i uma.